Lees deze aanleverspecificaties goed door en voorkom verrassingen in uw drukwerk en extra kosten!


Resolutie

De minimale en maximale resolutie is afhankelijk van toepassing en zichtafstand tot het product. In het algemeen varieert de resolutie van 30 tot 300 ppi. Wij adviseren het volgende:

 • Digitaal drukwerk een minimale resolutie van 72ppi op werkelijke grote.
 • Zeefdruk een minimale resolutie van 100ppi op werkelijke grote.
 • Voor beurswanden en displays in een winkel een minimale resolutie van 150ppi
 • Voor producten die veraf hangen of staan een minimale resolutie van 72ppi

Snijmarge/Afloop

Om druk- en printwerk goed te kunnen snijden, is er 5mm snijmarge nodig aan alle zijden. Deze 5mm moet worden toegevoegd aan het uiteindelijk formaat. Dus een poster van 1800mm x 1200mm wordt 1810mm x 1210mm. Let er op dat belangrijke onderdelen zoals een logo of tekst ook  minimaal 5mm van de rand staan van het drukwerk.


Kleuren

Bijna al het drukwerk word geprint in Full Color ook wel CMYK genoemd. Onze workflow kan ook met RGB bestanden overweg alleen zijn deze bestanden minder kleurvast omdat onze printers ze omzetten naar CMYK. Dus wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Lever uw bestanden dan aan in het CMYK.


 

Resolutie

De minimale en maximale resolutie is afhankelijk van toepassing en zichtafstand tot het product. In het algemeen varieert de resolutie van 30 tot 300 ppi. Wij adviseren het volgende:

Wannneer je een afbeelding wilt laten drukken, moet deze van een bepaalde resolutie zijn. Hierbij  komen de termen PPI en DPI om de hoek kijken. Helaas worden deze termen vaak door elkaar gehaald en zegt men vaak DPI waar ze eigenlijk PPI bedoelen. PPI staat voor Pixels Per Inch en geeft het aantal beeldpunten per 2,54 cm weer. Wanneer je een lagere PPI-waarde hanteert, bestaat de kans dat de afbeelding onscherp zal zijn.

DPI staat voor Dots Per Inch en geeft het aantal inktdruppeltjes per 2,54 cm weer, dus de printresolutie van de printer. Hoe dichter de inktdruppeltjes tegen elkaar aan liggen, hoe beter de kwaliteit en hoe scherper het drukwerk is.

 • Digtaal Drukwerk Minimaal 30ppi
 • Zeefdruk Minimaal 100ppi
 • Product hangt/staat dichtbij Minimaal 150ppi
 • Product hangt/staat veraf Minimaal 30ppi

Snijmarge/Afloop

Om druk- en printwerk goed te kunnen snijden, is er 5mm snijmarge nodig aan alle zijden. Deze 5mm moet worden toegevoegd aan het uiteindelijk formaat. Dus een poster van 1800mm x 1200mm wordt 1810mm x 1210mm. Let er op dat belangrijke onderdelen zoals een logo of tekst ook minimaal 5mm van de rand staan van het drukwerk. Plaats de snijtekens buiten de snijmarge zodat deze niet in het beeld staan!

 • Snijmarge 5mm
 • Logo's en teksten 5mm van de rand plaatsen
 • Snijtekens 5mm verplaatsen

Kleuren en Profielen

Bijna al het drukwerk word geprint in Full Color, ook wel CMYK genoemd. Onze workflow kan ook met RGB bestanden overweg alleen zijn deze bestanden minder kleurvast omdat onze printers ze omzetten naar CMYK.

Wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Lever uw bestanden dan aan in het CMYK.