GraphicWorld kent vele gezichten en dan is het toch leuk om af en toe met iemand kennis te maken!

Enthousiaste Cibap stagiair!

Hoi.

Ik ben Chris van Ballegoij en ik loop stage op de studio afdeling van GraphicWorld. Hier werk ik samen met mijn collega’s om ontwerpen en ideeën van klanten te realiseren.

Mijn studie

Ik studeer aan het Cibap in Zwolle. Het Cibap is een brede creatieve MBO opleiding waar je verschillende richtingen kan volgen. De richting die ik volg is Media vormgeving.

Op dit moment zit ik in mijn tweede leerjaar. Elke student uit leerjaar 2, 3 en 4 gaat 5 maanden op stage. De helft van de Cibap studenten gaan het eerste half jaar op stage. De andere helft gaat het tweede half jaar op stage.

Wat doe ik allemaal tijdens mijn stage?

Ik hou mij bezig met ontwerp dilemma’s van klanten. Bijvoorbeeld, Een klant komt binnen met de vraag of ik een nieuwe ontwerp kan maken voor een display. Ik maak dan een technische tekening in Adobe illustrator en ontwerp ik een dessin. Vervolgens vouw ik het display digitaal in een 3D programma. Daarna laad ik het 3D ontwerp in Photoshop en deze wordt dan vervolgens gecommuniceerd met de klant.

Daarnaast hou ik mij ook bezig met ontwerpen en ideeën voor GraphicWorld zelf. Bijvoorbeeld een Facebook post of een fictieve huisstijl voor ons portfolio.

Zoals je ziet mag ik ontzettend blij zijn met een stage zoals deze. En dat ben ik ook. Ik kan GraphicWorld zeker aanraden aan andere studenten.

Chris van Ballegoij